CLUB REVIEWS: JJ Club, M2, Zapatas

Det är inte svårt att hitta bra drinkdeals i Shanghai. Det kommer nya hela tiden, men ibland försvinner vissa. Det finns dock vissa "traditioner" som aldrig bryts - just för traditionens skull.
Här kommer en grupp klubbar som därför kan vara riktigt värt att checka in inför besök i Shanghai.


JJ Club, 1123 Yan'an Rd, vid Huashan Rd.
Flashiga dekorationer, tärningspel och glitter. Den är en lätt nyans av Las Vegas i mixtur med Monte Carlo som råder på JJ Club. Ingången visar sig i form av en upplyst svängd trappa med röd matta, vid roten av en blankpolerad trappupphöjnig i marmor. Väl inne i den klaschiga klubbatmosfären skådas baren, vars "tak" utgör något som liknar en rörmokares mardröm. Rör, rör och åter rör dekorerade med dyra flaskor på toppen. Allt är bara dekorationer dock, vilket gör att JJ Club kan kännas lite plastig och oäkta. Det är trångt, men det händer alltid något. På måndagar och tisdagar är det "Fashion Party", söndag och torsdag råder "Sexy&Classic Night Party", och på fredagen och lördagen bjuds det på "Juicy Sexy" dansshow. Och det gäller varje vecka.

Det är inte för de plastiga rökmaskinerna och lättklädda italienska dansarna på bardsiken som man som expat i första hand kommer hit. Tills för några månader sedan var JJ okänt bland den utländska massan. Vad som gör och gjort JJ Club känt är de 100 % gratis standarddrink-biljetterna som delas ut av arrangörerna. Bara knacka gubbarna i ryggen så får du triss i drinkbiljetter rakt i näven. Dock får man, precis som på G+ se upp med bartendrarna som ibland ger dig Rom&Cola som smakar nästan bara cola, eller nästan bara rom!
JJ Club är alltid värt ett besök titt som tätt. Vill du göra som kineserna (som gästerna består till 97 % av) och boka bord kostar det en rejäl summa. Men så länge du inte stannar här för tidigt en fredag- eller lördagkväll slipper du trängseln, och kan njuta av den konstlade kasinoatmosfär som råder inne på JJ Club.



M2, 5/F, Plaza 66, 1226 Nanjing Xi Rd, vid Shanxi Bei Rd.
M2. M2. M2. Klubben som alla ratar, och ända alltid går till är onekligen M2. Ignorera reklamaffischerna för Armin Van Buurens nästa spelning som alltid hottas upp likt wokade nudlar, ignorera det pyttelilla dansgolvet med kineser som står stilla som terrakottastatyer, ignorera skylten "18" utanför, ignorera det faktum att du tydligen är här för andra gången i kväll - bara för att du MÅSTE gå hit. M2. M2. M2.

M2 har knappast de bästa drinkdealsen i Shanghai, men det är ändå relativt billigt (ja, om man jämför med M1NT ja, då är ALLT billdigt). Det bästa med M2 är att det hittills är det enda kända stället i hela Shanghai där man inte bara kan lösa in drinkar för sina drinkbiljetter - man kan välja ÖL om man vill och är sugen.
Oftast brukar M2-besöken alltid ske mellan två besök på två andra klubbar. Varför vet ingen. Kanske för att M2 inte är stället man vill stanna på resten av kvällen. Det är bättre att dra till Windows efter M2 när musiken börjar bli för enformig. Stackars M2.



Zapata's Mexican Cantina, 5 Hengshan Rd.
Innanför de grönbelysta buskarna och träden, bakom de ståtliga murarna vid änden av Hengshan Road ligger Zapatas, platsen som alla älskar och ingen hatar. Måndagar på Zapatas = KÄRLEK. Free running beer mellan klockan 10 och 11. Sedan är det tequila show som gäller, då bardiskdansarna häller tequila rakt ur flaskan i kroggästernas munnar. Detta konceptet har varit Zapatas genidrag sen "urminnes tider", och det är just detta som gjort stället så oerhört berömt, och det har därför blivit en av Shanghais topp 10 sevärdheter inom klubbvärlden. Missar du Zapatas missar du Shanghai. ;)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Undra vart morsan hamnar på fredag??

2009-11-26 @ 13:03:57
Postat av: Anonym

äsch, bar hulu har inte kommit tillbaka än då?

2009-12-04 @ 00:25:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0