wo bu shi zhong gou ren

Såhär firade jag Kinas nationaldag! Med flaggor, öl, skrik och gap. Givetvis massor av fyrverkerier också, vilket jag inte fångade på kort tyvärr . :P



CLUB REVIEW: Club G+



I södra delen av Xintiandi, beläget på 5e våningen i shoppingcentrat South Block Plaza hittar man G+, ett av Shanghais senaste tillskott på listan över stans "superklubbar". G+ har snabbt blivit en megahit bland både utlänningar och kineser vilket skapat ett högt, frekvent besökarantal. Det råder ingen tvekan om att klubben vill locka folk från alla hörn och kanter - varje vecka spelar internationella DJ's från både USA och Europa men även Kina, Korea och Japan.




Liksom de flesta andra klubbar i Shanghai kan G+ vid ankomsten kännas lite tråkig. Interiören byggs visserligen om för speciella events, men oftast och nästan alltid är det en stilren, lagom futuristisk och blåneon-aktig stil som väntar en. Utlänningarna står och trängs vid baren med sina 'standard drink tickets', medan kineserna sitter knökade kring sina bokade bord och pimplar långsamt på något betydligt dyrare. Standarddrinkbiljetterna som varierar i pris och antal från gång till gång brukar ligga runt 50 RMB för 8 drinkar på veckodagarna, brukar även variera i både smak, kvalitét och alkoholhalt. Bartendrarna här kan inte blanda drinkar för fem öre, så det är nästan rekommenderat att dricka någon annanstans innan eller efter, annars lär du riskera att få en Vodka Redbull som består bara av Redbull. Om man skriver upp sig utanför på G+ VIP-lista (vilket är kostnadsfritt), får du dessutom trevliga små SMS en sisådär femtioelva gånger i veckan med "free drinks" erbjudanden. Drinkarna är faktiskt gratis på riktigt, men som sagt - vad är en drink och vad är ett glas juice?

Så varför ska man då dra till G+? Anledningen är egentligen ganska simpel - G+ är en av FÅ klubbar i Shanghai som förstått att med stor klubb kommer stort ansvar... och då måste ett ordentligt, stort dansgolv ingå. På andra "superklubbar" som till exempel hippa M2 tvingas dansarna in på en minimal yta inte större än mitt kök hemma i Sverige. På G+ kan man röra sig fritt som en fågel och till och med sparka rakt bakut om man så ville (detta gäller dock inte vid baren). För stora events, som när DJ's som Armin Van Buuren spelar tas även hälften av alla bord och stolar bort vilket ger ett ännu större dansgolv. Men vid såna tillfällen blir man tvungen att betala inträde - och det är inget jag har lust att göra i alla fall!



ADRESS:   5e våningen, South Block Plaza,
Lane 123 Xingye Lu,
nära Madang Lu
 
    新天地南里广场5楼,
兴业路123
弄,
近马当路
 
DISTRIKT:   Xintiandi

WEBB:   www.clubgplus.com


RSS 2.0