lost in shanghai~

Jag har svårt för att saker i min tillvaro försvinner. När något som jag upplever som roligt och glädjeberikande i mitt liv tas bort, kan jag ibland helt enkelt inte acceptera detta. Varesig det är en person, en plats eller en sak så känns det nedsligt när dessa försvinner. Kanske återser man personen, platsen eller saken senare i sitt liv, men då har ju dessa förändrats och är inte som innan - kanske.

Shanghai är en stad där saker kommer och går. Där folk kommer och går. Det känns som att ingenting är bestående här, allt är en enda svärm i en svärm som aldrig tar slut. Därför är det en aning riskfyllt att försöka bygga upp ett liv här - din favoritrestaurang flyttar till ett annat kvarter, dina grannar byts ut varje halvår, dina vänner kanske blir tvungna att lämna landet förr eller senare, osv osv. Inget år är det andra likt.

Här är en del "saker" som har försvunnit från min tillvaro i Shanghai.

- Coco, Veronicas söta men inte så lilla kanin klarade inte mer än en dryg månad hos oss. Lördagsmorgon den 13e februari stannade hans hjärta plötsligt, antagligen p.g.a. av alla fyrverkerier som bombarderade Shanghais luft under det kinesiska nyårsfirandet. Den stackars feta Cocobäng klarade inte pressen helt enkelt. Även om han ständigt åt oss ur huset, alltid pissade utanför buren och hade irriterande hang-ups för sig, blev han ändå en del av lägenheten. Nu står krabatens bur tom.

- M2, klubben vi alla hatade. Klubben vi alla älskade. Klubben som den 28e februari arrangerade sitt sista party någonsin, för att nu rivas och flytta till ett "nytt M2" i Hongkong Plaza (ett annat center i Shanghai) som öppnar i maj. Även om M2 inte försvinner helt, så kommer originalet rivas och bytas ut mot en ny desgin som byggs på ett helt annat ställe. Och det kommer definitivt inte att bli samma sak vill jag lova. Inte en chans.

- Marian, gamle goe kompis Marian. Jag har känt Marian ända sedan augusti förra året, och han är den första av mina vänner här som lämnat Shanghai för att återvända till sin hemland och antingen plugga eller arbeta. När han åkte härifrån gick det liksom upp för mig hur många fler som kommer att göra likadant. Och det känns inte särskilt kul.

- Gustav, en kort tid är en oerhört rolig tid. Och när Gustav var här var verkligen allt mycket roligare. När Gustav åkte hem från sin vistelse i shanghai försvann en bit av lägenheten, eftersom han blev en del av den.  När Gustav försvann så försvann även en bit av folket, eftersom han blev en av oss. Gustav, kom tillbaka!


RSS 2.0