wo bing le - its penicillin time!

Jaha... igår gick jag tillslut till sjukhuset då för att kolla upp den här förbannade hostan. Och när kinesiske doktorn kollade mina halsmandlar fick jag det chockerade besket - det visade sig att jag har haft halsfluss hela tiden! Skit... jag säger då det. Eftersom doktorn var kines skrev han ut jättejättemånga mediciner samt penicillin åt mig, och som det ser ut nu ska jag ta ungefär 15-20 tabletter om dagen. Vilken grej va.. blä, jag som avskyr tabletter.



Livet i övrigt... i helgen (då jag inte var medveten om att jag hade halsfluss) var jag, mamma o pappa och Eva (min flickvän för de som inte redan vet) på den tyska Christkindlmarket häri shanghai. Man kunde dricka glühwein (tysk glögg), få bratwurst och handla massa krimskrams i små bodar. Inte vad man vågade hoppas på dock, hade förväntat mig lite mer juliga saker i bodarna och inte kortlekar med Mao Zedong på. Man kunde inte ens köpa julgran, något som jag tycker borde vara det viktigaste på en såkallad "julmarknad". Istället gick vi till ett kinesiskt julcenter och köpte en plastgran. Inte så illa som man tror, den ser faktiskt riktigt verklig ut. ;p

  
På Christkindlmarket.    Eva och mamma framför vår kära kinesiska tannenbaum i plast.

Hoppas jag blir frisk snart. Har missat görmycket av skolan och några intensiva partyhelger.

kinesisk hosta~~

Det är verkligen svårt att bli frisk från förskylningar här i shanghai! Kanske beror det på att luften är helt absurt "nersmutsad" av alla miljoner kinesers halsbakterier... Nu har jag varit förskyld i kanske 5 veckor, men jag slår vad om att det är 5 olika förskylningar jag haft och inte 1. Det har gått upp och ned med hur pass sjuk jag varit, nu är det helt okej bortsett från att man hostar som en galning. Förra veckan var det halsont och nu är det hosta. Fan! Hoppas det är sista skiten på länge.

Ja, luften i shanghai är inte att leka med. Varje dag tillkommer 4 nya bilar till stan, plus att alla kineser går runt o röker hela tiden. Inomhus, utomhus, i taxin, på cykeln, på McDonalds, i telefonkiosken... Jag läste nån artikel om en svensk idrottsman som hade bott i shanghai ett år, och när han kom hem till sverige och gjorde hälsoundersökning sa läkarna:
"Dina värden är bra, men du måste sluta röka."
"Men... jag röker inte."
Ja, jag säger då det. Där har vi beviset!

skitluft!

Idag ska jag göra läxan, kolla på julkalendern på svt.se, spela sims3, hjälpa mamma att baka sockerkaka och dj-mixa lite i VirtualDJ. Plus att jag tänker hosta lite också.

 


RSS 2.0