overforcad i shanghai~

Det är inte så lätt att locka kompisar från good old sweden att komma och besöka en i shanghai. Flygbiljettpriset är ganska saftigt, för att inte tala om den långa resan plus att man måste ha tid och ork. MEN lyckligtvis kan under ske (vilket betyder generösa föräldrar), och en av de lyckliga att ha generösa föräldrar var Gustav som fick en resa till shanghai i julklapp! Sikken grej. Detta blev ju en toppen tillfällighet att visa någon från mitt hemland hur jag lever här.

Hittills har jag och gustav stormtrivts. Det har blivit allt från storshopping på fakemarket, besök på flera kulinariska kinesrestauranger, sightseeing, intensivt wii-spelande, smexiga filmproduktioner, clubbing och..... clubbing naturligtvis. :P Tja, även om clubbing kanske inte är så speciellt för just shanghai så är det ändå ett måste eftersom det är SHANGHAI.

Lite foton från Gustavs vistelse so far. 
 

  

 

Han lämnar oss på tisdag... sorligt men sant. :o

xin nian kuai le!*

* gott nytt år.

Ja, för kineser infallet nyåret den 14 februari varje år. Nyårsfestandet sammanlänkat med vårfesten bildar den största och hetaste högtiden i Kina, och är en av ytterst få tider om året då kineserna får ledigt en HEL VECKA. Jag gissar att minst 90 % av kineserna sitter knökade hemma i soffan tillsammans med hela tjocka släkten och tittar på nyårsgalan på TV, där kända artister, spektakulära uppträdanden, ståuppkomiker, akrobater och olika etniska folkgrupper avlöser varandra... följt av fyverkerishower nonstop hela nätter som under 7 dygn (både myndighetsbetalda raketer och privatpersoners smällare) kastar ljus över hela Kina. Ett egendomligt spektakel och fenomen.

Samtidigt så är ju 14 februari dagen för alla hjärtan varje. Dessutom inträffar NBA All Stars-matchen den 14 februari iår. Så hur kontrar kinesiska killar detta? Valet står mellan familjen, flickvännen eller deras favoritsport..... Tja, personligen hade jag ju det ganska enkelt. Jag har inget kinesiskt påbrå och är inte ett skvatt intresserad av basket, så att lägga allt mitt fokus på alla hjärtans dag och Eva blev en självklarhet - och en lyckad sådan. ^^

Jag hade förberett en specialutsmyckning med levande ljus, mattor, kuddar, blommor och choklad i fönstret där jag och Eva satt och myste. Och när jag tog detta kortet på Eva insåg jag att jag nog har världens sötaste flickvän. :)


RSS 2.0